BURSA / MUSTAFAKEMALPAŞA - YALINTAŞ İMAM HATİP ORTAOKULU

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma etkinlikleri münasebeti ile

İlçemizde düzenlenen Ortaokullar arası resim yarışmasında

8A sınıfı öğrencimiz ELİF GÜNEŞ ilçe 1. si oldu.

Öğrencimizi ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Adil ŞAHİN'i tebrik ediyoruz.

Mrt

18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü Programı okulumuzda yapıldı. Programı hazırlayan Sosyal Bilgiler Öğretmenimiz Seçil Önen'e ve görevli olan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Programı yapıldı. Programı hazırlayan Özge Nur KARA, Tolgahan ÖZTÜRK koordinatörlüğünde tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

DEYİMLERİMİZ VE ATASÖZLERİMİZ

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Okulumuzda da şubat ayı etkinliği olarak Deyimlerimiz ve Atasözlerimiz ele alındı. Öğrencilerimiz tarafından resimlenen deyimler Okulumuzda sergilenmeye devam ediyor.

Mrt

Okulumuzda gerçekleştirilen Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında Dede Korkut Sözlüğünden seçilen en az üç kelime ile anlamlı bir cümle yazma ve afiş oluşturma yarışmasında dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ara

Geleceğin teminatı olan çocuklarımız ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında günün anlam ve önemini belirten demokrasi bilinci, milli birlik ve beraberlik, vatan ve millet sevgisi, yurt savunması, cesaret ve fedakarlık ile şehit ve gazilerimizin hatıralarını yaşatılması konularında farkındalık oluşturmak için okul gazetesi hazırladık.

Hazırlanmasında emeği geçen Danışman öğretmenimiz (Editör) Seçil ÖNEN'e ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında okulumuzda ''Sözlük Tasarım Yarışması'' düzenlendi. Yarışmaya 24 öğrencimiz danışman öğretmenimiz Tolgahan ÖZTÜRK eşliğinde hazırladıkları sözlükleri ile katılım sağladılar. Okul Yürütme Komisyonu'nun değerlendirmesi ile okulumuzda birinci olan eser İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze teslim edilmiştir.

Eyl

Yalıntaş İmam Hatip Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Seçil ÖNEN in hazırladığı programla;

Aziz milletimizin ve kahraman güvenlik güçlerimizin hain darbe girişimi karşısında gösterdiği onurlu duruşun, hainlerin yenilgiye uğratılmasının ve demokrasi zaferinin unutulmaması için şehitlerimizin yâd edilmesi, gazilerimize minnet ve şükranların sunulması, milletimizin demokrasiye olan inancı ve bağlılığını gelecek nesillerimize aktarılması, toplumsal hafızanın diri tutulması amacıyla okulumuzda 15 temmuz milli birlik günü anma töreni yapıldı.

Haz

Bütün öğrencilerimize kitap ayracı, bileklik ve magnet hediyelerini dağıttık

Okulda dereceye giren öğrencilerimize plaketlerini verdik.

Bol etkinlikli, bol eğlenceli eğitim öğretim sürecinin sonunda artık dinlenme zamanı...

Haz

Bütün öğrencilerimize el yazısıyla isimlerinin yazıldığı bileklik ve kitap ayraçları aynı zamanda magnet hediye eden hayırseverimiz İsmail SALİ' ye teşekkür ederiz. Öğrencilerimiz için çok anlamlı, el emeği armağanların her biri birbirinden güzel.

Haz

Gelenekselleşmesini umut ettiğimiz haziranın ilk haftası okul şenlikleri kapsamında futbol, basketbol,yakartop turnuvaları hem öğrencilerimize hem öğretmenlerimize heyecanlı ve eğlenceli anlar yaşattı.

Haz

07 Haziran 2023 Çarşamba günü Sayın Kaymakamımız Ahmet ALTINTAŞ’ın teşrifleriyle kitap söyleşimizi, okul kütüphanesi ve resim sergisi açılışımızı gerçekleştirdik.

Okul kütüphanemize katkılarından dolayı başta Sayın Kaymakamımıza, Milli Eğitim Müdürümüze, Kardeşlik ve Dayanışma Vakfı Başkanı Ali Osman SALİ’ye, Mustafakemalpaşa İmam Hatipler Derneği Mihmed’e, Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlerine ve değerli velilerimize teşekkür ederiz.

Haz

İlçe Kaymakamımız Ahmet ALTINTAŞ'ın teşrif ettiği, Türkçe Öğretmenimiz Tolgahan ÖZTÜRK'ün sunumunu yaptığı kitap söyleşimize velilerimiz de katıldı.

Öğretmenimiz okulumuzda bu sene  yapılan kitap projelerini anlattı. "Oku-Yorum, Okuyorum Paylaşıyorum, Birlikte Okuyalım, Cahid Zarifoğlu Okumaları, Bir Şiir, Bir Türkü, Bir Kitap Projeleri"

Öğrencilerimize kitap okuma ve yorumlayabilme özelliği kazandırdığı ve kütüphanemize yaptığı katkılardan dolayı Tolgahan ÖZTÜRK öğretmenimize çok teşekkür ederiz.

Haz

Resim ve 3 boyutlu teknoloji tasarım eserlerinin bulunduğu sergimize velilerimizin ilgisi büyük oldu.

Öğrencilerimizin yeteneklerini keşfetmesini sağlayan öğretmenimiz okul bahçemizin de oyun alanlarının çiziminde büyük emek sarfetti.

Öğrencilerimizin resim dalında bir senede altı ödül almasında önemli rolü olan Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Adil ŞAHİN'e teşekkür ederiz.